Hoe gaat het met Hidde ter Avest in de Serie A?

Hidde ter Avest vertrok in de zomer van 2018 van FC Twente naar het Italiaanse Udinese. De verdediger kan het echter nog niet maken bij de laagvlieger in de Serie A, ook al is dat mede door blessures van de Tukker.

ClubSeizoenWedstrijdenSpeelminuten
FC Twente2014/201513871
FC Twente2015/2016302.472
FC Twente2016/2017322.844
FC Twente2017/2018262.062
Udinese2018/2019141.006
Udinese2019/202011525

Zoals te zien valt, zie je dat Ter Avest slechts 25 wedstrijden in Italië speelde. Er moet wel bij verteld worden dat de verdediger veelvuldig te maken had met blessureleed. In zijn eerste seizoen viel het nog mee, hij had te maken met een blessure, waar hij vier wedstrijden door miste.

In zijn tweede seizoen liep hij echter een knieblessure op, waardoor hij moeizaam begon aan het seizoen. Ter Avest mistte de voorbereiding en zes wedstrijden van de competitie, waardoor hij achter de feiten aanliep. Direct na zijn blessure zag Udinese een belangrijke rol voor hem, maar dat is langzaamaan weggezakt. De laatste acht wedstrijden speelde hij slechts 14 minuten.

Speelminuten dit seizoen

TegenstanderPositieSpeelminuten
ACF FiorentinaRechtermiddenvelder5′
TorinoRechtermiddenvelder63′
Atalantazonder speelminuten bij de selectie
AS RomaRechtermiddenvelder55′
Genoa CFC zonder speelminuten bij de selectie
SPALzonder speelminuten bij de selectie
UC SampdoriaRechtermiddenvelder37′
Lazio Romazonder speelminuten bij de selectie
SSC NapoliRechtermiddenvelder74′
JuventusRechtermiddenvelder90′
Cagliari CalcioRechtermiddenvelder24′
Leccezonder speelminuten bij de selectie
Sassuolozonder speelminuten bij de selectie
AC MilanLinkermiddenvelder2′
Parmazonder speelminuten bij de selectie
Internazionale zonder speelminuten bij de selectie
Bresciazonder speelminuten bij de selectie
Hellas Verona Rechtermiddenvelder12′
FC Bolognazonder speelminuten bij de selectie
ACF Fiorentinazonder speelminuten bij de selectie

Waar de Tukker in Enschede altijd op rechtsback speelde, is dat in Italië veranderd. De Nederlander speelt bij Udinese in een 3-5-2-formatie. Daar kan de speler uit Wierden de gehele rechterflank bestormen, met als voorbeeld Hans Hateboer bij Atalanta Bergamo. Ter Avest stond dit keer vier keer in de basis, aangegeven in dikgedrukte letters.

Hoe zijn de prestaties van Ter Avest als hij wel speelt?

SpelerTotaal aantal passesSuccesvolle passesPassnauwkeurigheidPassnauwkeurigheid (helft tegenstander)Passnauwkeurigheid (eigen helft)
Ter Avest1338966,9%60,8%75,9%
Larsen87669379,1%77,2%82,1%
Sema52640176,2%72,6%81,3%

Uit de cijfers blijkt dat Ter Avest niet al te nauwkeurig is in zijn passing. Ook in zijn tijd bij FC Twente blonk hij daar niet in uit. Gemiddeld heeft Ter Avest in zijn gehele carrière een passnauwkeurigheid van 71,8%. Door zijn onnauwkeurigheid moet hij vaak corrigeren met een overtreding, maar blijkt dit ook uit de verdedigende cijfers?

InterceptiesDuels verlorenDuels gewonnenSuccesvolle duels in %Blocks per wedstrijd
5101762,9%0

Ter Avest laat zien dat hij net zoals in de passing niet denderend presteert, hij laat zien de helft van zijn duels te verliezen. Voor een verdediger/middenvelder een pijnlijke statistiek. Positief voor Ter Avest is dat hij meer duels wint dan zijn concurrent Sema.

Aron Kattenpoel

Aron is freelancer. Hij vergelijkt de statistieken van spelers met hun verleden en kijkt naar de prestaties van clubs om ze om te zetten naar cijfers.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *