Dolberg maakt indruk bij Nice en wordt verkozen tot Speler van het Jaar

Kasper Dolberg werd dit seizoen gekozen tot speler van het jaar bij het Franse OGC Nice door de supporters. De Deense aanvaller maakte dit seizoen 11 doelpunten in 23 wedstrijden in de Ligue 1. Maar hoe zijn de verdere statistieken van Dolberg?

Hoe zijn de cijfers van Dolberg dit seizoen?

De aanvaller speelde inmiddels 23 competitiewedstrijden in de Franse competitie en drie wedstrijden in de Coupe de France, maar was dit seizoen ook nog actief voor Ajax. Voor de Amsterdammers kwam hij tot drie wedstrijden, alvorens hij vertrok naar OGC Nice.

ClubWedstrijdenDoelpuntenAssistsSpeelminuten
Ajax310205
OGC Nice261132.157
Bron: https://www.transfermarkt.nl/kasper-dolberg/leistungsdaten/spieler/283196

Aanvallende statistieken

Als we iets dieper in de aanvallende statistieken van Dolberg duiken, zien we dat Dolberg vaker dan verwacht scoorde. Dit seizoen was de Deen al elf keer trefzeker, terwijl 8,63 de verwachting was. Bij 1,24% van zijn acties kwam er uiteindelijk een schot richting het doel van de tegenstander.

Verwachte goalsSchotenSchoten op doelVerwachte AssistsKeypasses
8,6342252,387
Bron: https://understat.com/league/Ligue_1

Hoewel de Deense spits dit seizoen ‘slechts’ drie assists heeft, had het beter gekund. Dolberg gaf zeven keypasses, wat passes voor een schot van een teamgenoot zijn. Hij gaf meer assists dan vooraf verwacht werd van de Deen.

Hoe zijn de statistieken van zijn concurrenten?

NaamDribbelsSuccesvolle dribbelsPercentage succesvolle dribbels
Dolberg472042,55%
Melou442556,82%
Cyprien231460,87%
Ganago402255%
Bron: https://www.footmercato.net/joueur/kasper-dolberg/statistique

Als gekeken wordt naar de dribbels van Dolberg ten opzichte van zijn concurrenten zien we dat hij qua dribbels het minste presteert van de aanvallend ingestelde spelers. De aanvaller dribbelt het vaakst van alle spelers van OGC Nice, maar minder dan de helft van zijn dribbels zijn succesvol.

NaamPositieDoelpuntenAssistsWedstrijden
DolbergSpits11326
CyprienMiddenvelder7320
MelouMiddenvelder5626
GanagoSpits3126
Bron: https://fbref.com/en/squads/132ebc33/Nice

Dolberg presteert qua statistieken het beste van alle spelers van OGC Nice. Hij scoorde elf keer en was drie keer de aangever bij een doelpunt. Gemiddeld was de Deen één keer in de 154 minuten betrokken bij een doelpunt van de Franse subtopper.

Hoe kwamen de goals van Dolberg tot stand?

Als we kijken naar de eerste goal van Dolberg in het shirt van Nice, zien we een mooie aanval via links met een pass op nummer tien Ounas. Hij zet Dolberg alleen voor de doelman, die de bal met links over de doelman chipt, zoals in de onderstaande video te zien.

Ook bij de tweede goal blijkt hij scherp voor de goal te zijn. Bij zijn tweede doelpunt voor Nice krijgt hij een steekpass, komt het zestienmetergebied en schuift de bal door de benen van de verdediger en langs de keeper in de lange hoek.

Toen Dolberg een geruime tijd niet meer gescoord had, wist hij als een echte spits zijn derde doelpunt te maken. De Deen komt knap voor zijn man, tikt de bal met zijn punt langs de doelman en ziet de bal via de paal in het doel gaan.

Voor de winterstop maakte hij misschien wel zijn mooiste doelpunt van het seizoen. Hij kreeg opnieuw een mooie steekpass in de zestienmeter, twijfelde niet en schoot onberispelijk raak in de linkerbovenhoek. Na de treffer tegen SCO Angers, volgde er de volgende wedstrijd zijn vijfde van het seizoen. Een vrije trap werd slecht weggewerkt door Ruffier van Saint-Étienne, waar Dolberg gemakkelijk kon binnentikken.

Na de winterstop liet Dolberg zijn kwaliteiten echt zien

In de winterbreak heeft Dolberg zich goed voorbereid op de tweede seizoenshelft. In de eerste drie wedstrijden na de winterstop scoorde hij driemaal. De eerste treffer was een gemakkelijke intikker voor de voormalig speler van Ajax. Net zoals voor de winterstop maakte hij zijn zesde doelpunt ook in het zestienmetergebied.

Ook zijn zevende treffer was een echte spitsengoal. Een schot van buiten de zestien werd slecht verwerkt door de doelman, waardoor de 22-jarige spits kon profiteren. In diezelfde wedstrijd maakte hij ook zijn achtste doelpunt van dit seizoen. Dolberg kroop knap voor zijn man en kon binnentikken met zijn punt.

De negende treffer van Dolberg was een bijzondere treffer. Zijn eerste treffer voor OGC Nice van buiten het zestienmetergebied. Dolberg kreeg de bal in de kluts en schoot uit de draai raak in de korte hoek. Dolberg bleef maar scoren en maakte ook al snel zijn tiende en elfde doelpunt. In zijn laatste wedstrijd voor de coronabreak maakte hij een knap kopdoelpunt.

https://www.youtube.com/watch?v=GhSfvxSVDPk&feature=emb_title
Bron: https://www.ogcnice.com/fr/actualite/39796/dolberg-sacre

Schoten van Dolberg op een rijtje

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *