Lewandowski valt op met laag schoten op doel-ratio

Robert Lewandowski maakt al jaren indruk in de Duitse Bundesliga, maar dit seizoen zien we dat hij een minder moyenne heeft als het gaat om schoten op doel. Als we hem vergelijken met andere spitsen in de Bundesliga zien we dat onder meer Erling Braut Haaland en Bas Dost hoger scoren.

Waar Dost 1.039 minuten nodig had voor vijf doelpunten, had Haaland daar slechts 59 minuten voor nodig. In totaal scoorde Haaland 10 keer in negen wedstrijden in de Bundesliga.

SpelerWedstrijdenDoelpuntenSpeelminuten
Haaland910602
Dost1551.039
Lewandowski24262.132
Werner26212.141

Haaland legt waanzinnige cijfers af

De Noorse aanvaller schoot dit seizoen 19 keer op het doel van de tegenstander, waarin hij maar liefst 9 doelpunten wist te maken. Opvallend genoeg was dat geen enkele keer door een penalty, vrije trap of een hoekschop. Maar liefst 61,9% van zijn schoten gaan op het doel van de tegenstander.

Dost krijgt veel kansen voor een middenmoter

Net als Erling Haaland creëert ook Dost veel kansen. Dit seizoen schoot hij even vaak op doel als de 19-jarige aanvaller. Hij wist echter een stuk minder vaak doel te treffen. Dost scoorde slechts vijf keer. 54,5% van zijn schoten gingen op doel.

Ondanks vele doelpunten valt het moyenne van Lewandowski tegen

Waar Haaland en Dost meer dan 50% van de schoten op het doel van de tegenstander zien gaan, is dat bij Lewandowski niet het geval. De Poolse spits scoorde weliswaar 26 doelpunten, maar schoot slechts 44% van zijn schoten op doel. In totaal schoot Lewandowski maar liefst 107 keer, waarvan 48 schoten op doel gingen.

Hoe presteert Werner bij Red Bull Leipzig?

Timo Werner presteert al jaren geweldig bij RB Leipzig, maar ziet af van een overstap naar Bayern München, maar hoe zijn de statistieken van de Duitse spits? In totaal schoot Werner 92 keer, waarvan 48,4% op het doel van de tegenstander ging. Van de 92 schoten wist hij er 21 om te zetten tot een doelpunt.

Wat vond jij van dit artikel, geef hieronder een review!

Aron Kattenpoel

Aron is freelancer. Hij vergelijkt de statistieken van spelers met hun verleden en kijkt naar de prestaties van clubs om ze om te zetten naar cijfers.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *