Veerman klaar voor stap naar Feyenoord?

Joey Veerman kwam in het begin van dit seizoen naar SC Heerenveen. De voormalig speler van FC Volendam wist direct indruk te maken en staat zelfs al in de belangstelling van Feyenoord. Maar hoe presteert de jonge middenvelder in cijfers dit seizoen?

Aanvallende statistieken

WedstrijdenDoelpuntenAssistsSpeelminuten
26552.031
https://www.transfermarkt.nl/joey-veerman/profil/spieler/408574

Op het eerste oog kijkt men naar de aanvallende impulsen van Veerman. Zijn aanvallende cijfers springen er direct uit. Wat opvalt aan de statistieken is dat hij ook veel keypasses heeft. De middenvelder heeft 2,7 (!) keypasses per 90 minuten, blijkt uit onderzoek van Statified Football.

Scoren deed de middenvelder van SC Heerenveen vijf keer. Hij heeft een ‘expected goals’ van 2,75, dit heeft hij al ruim overtroffen. Terwijl er pas 22 wedstrijden in de Eredivisie zijn gespeeld (De competitie wordt niet uitgespeeld door het coronavirus).

Hoe zijn de dribbels van Veerman?

DribbelsSuccesvolle dribbelsPercentage succesvolle dribbels
543361%
https://eredivisie.nl/nl-nl/Speler/club/sc%20Heerenveen/player/231653

Gerelateerde statistieken voor een middenvelder

Totaal aantal passesSuccesvolle passesPassnauwkeurigheidPassnauwkeurigheid (helft tegenstander)
1.03885480%74%
https://eredivisie.nl/nl-nl/Speler/club/sc%20Heerenveen/player/231653

Passing
De middenvelder heeft een erg goed passingspercentage. Waar veel supporters klagen over balletjes breed en terug, is dit bij Veerman niet het geval. Veerman heeft juist een uitstekend moyenne op de helft van de tegenstander. De Spanjaard heeft een passnauwkeurigheid van 80%. 

Verdedigende statistieken

InterceptiesDuels verlorenDuels gewonnenBlocks per wedstrijd
311121172,7
https://eredivisie.nl/nl-nl/Speler/club/sc%20Heerenveen/player/231653

Wat valt er op aan de duelkracht van Veerman? De middenvelder wint vaker duels dan dat hij het verlies, terwijl hij ook na een verloren actie niet opgeeft. Hij had ook nog eens 31 intercepties dit seizoen. Als we kijken naar de overtredingen van Veerman, zien we dat hij hij weinig overtredingen maakt. Gemiddeld wordt hij niet eens één keer per wedstrijd teruggefloten door de scheidsrechter.

Overtredingen makenMinuten nodig voor overtredingGele kaartenRode kaarten
1898 minuten30
https://eredivisie.nl/nl-nl/Speler/club/sc%20Heerenveen/player/231653

Conclusie

Als we kijken naar deze statistieken zien we dat Veerman een uitblinkende speler is in de Eredivisie dit seizoen. Volgens Statified Football behoort Veerman zelfs bij de top drie van beste middenvelders in de Eredivisie. Een stap naar de top van Nederland is dus geen gekke gedachte voor de 22-jarige middenvelder.

Wat vond jij van dit artikel, geef hieronder een review!

Aron Kattenpoel

Aron is freelancer. Hij vergelijkt de statistieken van spelers met hun verleden en kijkt naar de prestaties van clubs om ze om te zetten naar cijfers.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *