Eiting imponeert met passing en vormt top drie met Ziyech en Blind

Carel Eiting moet het dit seizoen vooral nog doen met wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie, maar na de winterstop kwam de middenvelder ook al zes keer in actie voor de hoofdmacht van Ajax. De 22-jarige Amsterdammer maakt veel indruk met zijn passing.

Statified Football heeft onderzoek gedaan naar de passing van spelers in de Eredivisie. Opvallend is dat Eiting in de top drie van de hele Eredivisie staat. Hoewel hij pas zes keer in actie kwam, maakt hij veel indruk. Met de passing van Eiting vergroot hij de kans op een doelpunt met 0,4% per 90 minuten. Hakim Ziyech en Daley Blind complementeren samen met Eiting de top drie van de Eredivisie.

Hoe zit het met de passnauwkeurigheid van Eiting?

Ook op het gebied van van zijn passnauwkeurigheid scoort Eiting hoog. De 22-jarige middenvelder gaf dit seizoen 344 passes, waarvan maar liefst 82% aan kwam bij een medespeler. Ook in aanvallend opzicht scoort Eiting erg goed. Maar liefst 75% van zijn passes kwamen aan op de helft van de tegenstander. Hiermee scoort hij als één van de besten van Nederland.

Aantal passesSuccesvolle passesPassnauwkeurigheidPassnauwkeurigheid (helft tegenstander)
34428582%75%

Hoewel Eiting zo’n hoog passpercentage heeft, wist Eiting nog geen assists te geven. Gemiddeld geeft Eiting 1,8 keypasses per wedstrijd, maar zijn teamgenoten wisten daarvan nog niet te profiteren. Daarnaast schoot Eiting vijf keer richting het doel van de tegenstander, waarvan er slechts één op doel ging.

Schoten op doelSchotenKeypasses per 90 minVoorzetten in %
151,833%

Hoe presteert Eiting over het algemeen?

Statified Football heeft daarnaast ook gekeken naar nog enkele andere statistieken van de middenvelder. Ook op het gebied van onderscheppingen presteert Eiting boven verwachting. Per wedstrijd heeft de 22-jarige Ajacied gemiddeld 2,6 intercepties.

Statified Football

Hoe presteert Eiting qua dribbels in vergelijking met Frenkie de Jong?

Eiting wordt door velen vergeleken met De Jong, de middenvelder van Barcelona heeft dezelfde speelstijl als Eiting. Als we kijken naar de statistieken van De Jong zien we dat De Jong wel beter presteert dan Eiting nu doet, al speelde De Jong altijd als basisspeler.

De middenvelder van Barcelona, die voor 85 miljoen euro vertrok naar Spanje, voerde gemiddeld twee dribbels per wedstrijd uit, terwijl Eiting er gemiddeld 0,7 per wedstrijd uitvoert. Eiting ziet 67% van zijn dribbels slagen, terwijl De Jong wel beter scoorde met 83% geslaagde dribbels.

Aron Kattenpoel

Aron is freelancer. Hij vergelijkt de statistieken van spelers met hun verleden en kijkt naar de prestaties van clubs om ze om te zetten naar cijfers.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *