Stylist van Schalke 04 uitgelicht: Harit kan goed begin geen vervolg geven

Amine Harit kwam in de zomer van 2017/2018 naar Duitsland toe. De Marokkaanse middenvelder maakt sinds zijn komst naar Gelsenkirchen veel indruk op de Schalke 04-fans. Maar hoe zijn de cijfers van Harit dit seizoen?

CompetitieWedstrijdenDoelpuntenAssistsSpeelminuten
Bundesliga24642.018
DFB Pokal313300

Voor de middenvelder was het afgelopen seizoen een minder seizoen. Harit was in zijn eerste seizoen nog basisspeler en kwam tot 31 wedstrijden sinds zijn komst van Nantes, maar werd in zijn tweede seizoen gepasseerd.

In de voorbereiding op het seizoen 2019/20 heroverde Harit zijn basisplaats. Hij scoorde in de eerste zes wedstrijden vier keer, gaf vier assists en werd uitgeroepen tot ‘speler van de maand’ in de Bundesliga. Daarna wist hij echter nog slechts twee doelpunten te maken.

Inmiddels zijn er 25 wedstrijden in de Bundesliga gespeeld, maar al 13 wedstrijden was Harit al niet meer waardevol voor Schalke 04. Maar ligt dat nu aan de Marokkaan of aan zijn teamgenoten?

Aanvallende statistieken

Als we kijken naar de aanvallende impact van Harit bij Schalke zien we dat hij een groot aandeel heeft in de aanvallende statistieken. De middenvelder was in 27 wedstrijden goed voor 7 doelpunten en 7 assists. VoetbalStatsNL ging echter ook op zoek naar de verdere aanvallende statistieken.

PassesSuccesvolle passesSuccesvol percentageKeypassesSuccesvolle dribbels
87172182,8%2,82,5

In de bovenstaande tabel is de goede passing van Harit te zien. Zo gaf Harit maar liefst 40 keypasses dit seizoen, waarvan slechts één zevende deel een doelpunt opleverde. Daarnaast voert hij gemiddeld 2,5 succesvolle dribbels per wedstrijd uit. Tot zover zijn goede aanvallende statistieken.

Harit kent echter ook een aantal mindere punten. Zo verliest Harit veel van zijn duels. In totaal ging de Marokkaan 32 luchtduels aan, waarvan hij er maar liefst 79% verloor. De overige duels ging een stuk beter. Daarvan won hij de helft van zijn duels.

Harit in top vijf van totaal aantal schoten

SchotenSchoten op doelDoelpuntenSchotpercentage
3516745,7%

Als aanvallende middenvelder schoot Harit dit seizoen 35 keer richting het doel van de tegenstander. Zestien van zijn schoten gingen op doel, zo’n 45% van zijn schoten. In totaal schoot Schalke 04 291 keer richting het doel van de tegenstander, waarvan er 97 op het doel van de tegenstander gingen. Harit nam 11% van de schoten op doel voor zijn rekening.

Hoe presteerde Harit in zijn eerdere jaren bij Schalke 04

In zijn eerste seizoen bij Schalke 04 onderscheidde Harit zich vooral met zijn assists. De Marokkaanse stylist gaf zeven assists, terwijl hij ook nog drie doelpunten maakte. Ook op het gebied van keypasses blonk Harit uit, hij gaf er namelijk 28.

In het seizoen 2018/2019 kwam Harit op het zijspoor terecht. In het begin van het seizoen begon hij direct als wisselspeler en zijn blessures hielpen ook niet mee om terug te keren in de basiself. In totaal speelde Harit slechts zeven keer de volle 90 minuten, terwijl hij 12 keer in de basis startte.

SeizoenWedstrijdenDoelpuntenAssistsSpeelminuten
2017/201831372.043
2018/201918111.083

Aron Kattenpoel

Aron is freelancer. Hij vergelijkt de statistieken van spelers met hun verleden en kijkt naar de prestaties van clubs om ze om te zetten naar cijfers.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *