Padt scoort hoog en staat in opvallend rijtje in Eredivisie

FC Groningen staat op de negende plaats in de Eredivisie, maar als we kijken naar het aantal tegendoelpunten staat de ploeg van Danny Buijs verrassend hoog. Daarbij gaat een groot aandeel naar Sergio Padt.

De Groningers speelden dit seizoen 26 wedstrijden en pakten daaruit 35 punten, daarmee staan ze zes punten van play-offs voor Europees Voetbal, terwijl ook degradatievoetbal niet ver weg is. Nummer 16, Fortuna Sittard, heeft 26 punten, negen punten minder dan FC Groningen.

Als we kijken naar de achterhoede van FC Groningen, zien we dat het goed is neergezet door Buijs. De noorderlingen kregen dit seizoen pas 26 tegendoelpunten uit 26 wedstrijden. FC Groningen kreeg dit seizoen 82 schoten tegen, waarvan er slechts 26 in gingen. Dat is een percentage van 31,8%.

WedstrijdenTegendoelpuntenSchoten tegen
262682

Hoe scoort FC Groningen op de ranglijst minste tegendoelpunten?

Zoals eerder geschreven staan de Groningers verrassend hoog op de ranglijst van minste tegendoelpunten. Alleen AZ en Ajax kregen dit seizoen minder tegendoelpunten. Koploper Ajax kreeg er dit seizoen 23 tegen, terwijl AZ er slechts 17 tegen kregen. Daarbij moet wel gezegd worden dat Marco Bizot maar liefst 18 maal de nul hield dit seizoen.

ClubDoelmanWedstrijdenTegen-doelpuntenClean sheetsPositie op ranglijst
AZMarco Bizot2417182
AjaxAndré Onana242381
FC GroningenSergio Padt262699

Maar is het aan Padt te danken dat FC Groningen zo weinig tegendoelpunten kreeg?

Padt is al jaren de eerste keeper bij FC Groningen en blijft uitblinken. De doelman stopte van de 82 schoten op doel, maar liefst 60 schoten. Als je kijkt naar het verleden zie je dat Padt deze cijfers al jaren laat zien en dat het hem niet voor niets een plek bij het Nederlands Elftal opleverde.

Ook twee seizoenen geleden liet Padt al zien een uitstekende keeper te zijn. In het seizoen 2017/2018 had de goalie een reddingspercentage van maar liefst 78%. Hij stopte in dat seizoen maar liefst 163 schoten van de tegenstanders.

SeizoenSpeelminutenReddingspercentageSchoten op doel
2019/20202.34072%82
2018/20193.06078%209

Aron Kattenpoel

Aron is freelancer. Hij vergelijkt de statistieken van spelers met hun verleden en kijkt naar de prestaties van clubs om ze om te zetten naar cijfers.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *