Gravenberch naar AS Roma? Feyenoord kan belangrijke rol spelen

Ryan Gravenberch heeft nog altijd geen nieuw contract ondertekend bij Ajax, maar de Amsterdammers hopen snel een overeenstemming te bereiken met het 17-jarige talent. AS Roma hoopt daar een stokje voor te steken.

WedstrijdenDoelpuntenAssists
144 1

De middenvelder debuteerde op 16-jarige leeftijd in Amsterdam, maar brak dit seizoen definitief door in de eerste selectie van Ajax. AS Roma heeft de ontwikkeling ook gevolgd en ziet wel heil in een samenwerking met de jonge Nederlander.

Voordat AS Roma hem echter over kan nemen, moeten de Italianen eerst verkopen. De Italiaanse topclub hoopt dat Feyenoord Rick Karsdorp definitief terug wil halen, waardoor er weer meer geld in de kas beschikbaar is, dat meldt La Gazzetta dello Sport. Volgens het Italiaanse medium gaat het om een bedrag van acht miljoen euro.

Op welke gebieden presteert Gravenberch het beste?

Volgens de statistieken is de 17-jarige middenvelder erg goed bezig dit seizoen. In de wedstrijden dat hij speelde haalt hij het beste in zichzelf naar boven. Vooral in aanvallend opzicht laat hij zien uitmuntend te presteren.

AantalSuccesvolSuccesvol in %
366 passes318 passes86% passnauwkeurigheid
22 dribbels20 dribbels91% succesvolle dribbels

Als je naar deze statistieken kijkt, zie je wel waarom AS Roma interesse heeft in Gravenberch. En dat hij deze statistieken als 17-jarige neer kan zetten, zegt genoeg over zijn kwaliteiten. Zijn contract loopt op 30 juni 2021 af, dus als Ajax nog wat wil verdienen dan moet Ajax hem deze zomer verkopen.

Wat kan Gravenberch nog verbeteren?

InterceptiesDuels verlorenDuels gewonnenGewonnen duels in %
6354355,1%

Gravenberch wordt vaak verweten dat hij de duels te makkelijk laat gaan. En dat is ook te zien aan zijn duels. Hij verliest 44,9% van zijn duels en heeft slechts zes intercepties. Dat is gemiddeld één interceptie per 80 minuten. Overtredingen maken, is al helemaal geen sterkte van Gravenberch. De middenvelder maakt één keer per 44 minuten een overtreding.

Hoe groot is de kans dat hij naar AS Roma vertrekt?
Er is wel degelijk een kans dat Gravenberch naar Italië vertrekt. Zijn zaakwaarnemer, Mino Raiola, heeft meerdere contacten en spelers in zijn vaderland. Raiola zou al veelvuldig contact hebben gehad met de Italianen over het overnemen van Gravenberch.

Zoals eerder gemeld hoopt Ajax echter het contract snel open te breken en te verlengen met Gravenberch. Het is vooralsnog onduidelijk, hoe de middenvelder er zelf in staat.

Aron Kattenpoel

Aron is freelancer. Hij vergelijkt de statistieken van spelers met hun verleden en kijkt naar de prestaties van clubs om ze om te zetten naar cijfers.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *